Saxo Bank: Skalning med talang från Polen

Som en global aktör inom en konkurrenskraftig och dynamisk sektor, där IT spelar en dominerande roll, är det avgörande för företag att hitta rätt personer till rätt jobb. Det är nödvändigt att kunna leverera på kort tid för att få ett försprång, och detta gäller även för Saxo Bank. De behövde skala upp sitt Sitecore-team samtidigt som de hade problem med att hitta skickliga medarbetare inom frontendteknologier, såsom JavaScript. Det var inte en resurs som fanns i överflöd.

Med den här utmaningen framför sig valde Saxo Bank att vända blicken mot Polen och nearshoring.

Med hjälp av ProData Consult kunde Saxo Bank snabbt komma igång med medarbetare på distans. Att komma igång i Polen visade sig vara väldigt enkelt, trots att Saxo Bank är ett komplext företag. Saxo Banks allmänna upplevelse var att onboarding av polska konsulter inte skilde sig speciellt mycket från onboarding av danska konsulter.

Saxo Bank började med nearshoring under 2017, och sedan dess har de kunnat skala upp och utöka sin verksamhet där och när det har behövts. Dessutom har Saxo Bank upplevt att de konsulter de fått åtkomst till inte bara har varit duktiga, utan även dedikerade och engagerade.

ProData Consult har under Saxo Banks nearshoringresa, ansvarat för att hitta rätt IT-konsulter och hanterat hela integreringen av lösningen.

related posts